fbpx

Concurs: Se caută cele mai inovative idei de cultivare a soiei

 Concurs: Se caută cele mai inovative idei de cultivare a soiei
Susține Ecopresa, distribuie!

Centrul Educațional PRO DIDACTICA a lansat, pe 21 aprilie curent, un concurs pentru cea mai bună idee inovativă în sectorul cultivării și/sau producerii de soia, în cadrul proiectului Uniunii Europene ”DevRAM”.

La concurs pot participa elevii care studiază la trei instituții de învățământ profesional tehnic: Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul, Colegiul Agroindustrial din Ungheni și Colegiul Tehnic Agricol din Svetlâi și urmează să obțină calificarea de agronom.

Concursul are drept scop de a suscita interesul tinerilor pentru cultivarea și prelucrarea soiei nemodificate genetic, precum și a celei ecologice în Republica Moldova, de a stimula viitorii agricultori să-și dorească o schimbare în bine în domeniu prin modernizarea acestuia – implementarea realizărilor de ultimă oră; valorificarea de noi procese și produse; materializarea de idei de afaceri inedite.

Câștigătorii, autorii unui plan sau a unei sugestii care să abordeze o provocare și să aducă plusvaloare atât producătorilor, cât și consumatorilor, vor fi premiați în cadrul unui eveniment special.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa:

a) Manualul Bunelor Practici de Cultivare a Soiei în Republica Moldova

b) Nota de concept privind organizarea concursului ”Cea mai bună idee inovativă pentru cultivarea soiei”

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!