fbpx

Cod galben de caniculă și secetă hidrologică

Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de caniculă și secetă hidrologică în întreaga țară. Astfel, până pe doi august în râurile și lacurile din țara se atestă Seceta…

Cei mai afectați de valurile de căldură și au un sporit de afectare a stării de sănătate  sunt copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii.

În cazul caniculei sinopticienii recomandă să evităm expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18; să purtăm pălării de soare, haine lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale; să consumăm zilnic circa 1,5 – 2 litri de lichide; să evităm excesul de cafea şi consumul de băuturi alcoolice și să reducem intensitatea şi ritmul activităţilor fizice.

Totodată, menționăm că seceta hidrologică se defineşte în funcţie de debitul şi volumul scurgerii apei în râuri  pentru o perioadă de timp. În cazul când debitul apei atinge  cote  de 50% şi  mai  joase din norma multianuală pe o durată de 5-7 zile se emite Сod Galben de Seceta Hidrologică.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!