Un microbuz, în care era transportat circa două tone de metal uzat fără acte de posesie și proveniență, a fost depistat de polițiștii de frontieră. La volanul automobilului se afla un locuitor din sat. Zaim, r-nul Căușeni.

Potrivit Poliției de Frontieră, microbuzul a fost oprit în trafic în centrul sat. Ucrainca, r-nul Căușeni. În cadrul verificărilor, în compartimentul marfar polițiștii de frontieră au depistat 1950 kg de metal uzat, de diferite dimensiuni, pentru care nu s-a putut prezenta niciun act de proveniență. Alte detalii privind originea lotului de bunuri, dar și unde urma să fie realizat, șoferul a ezitat să le ofere oamenilor legii.

Materialele de constatare acumulate au fost transmise pentru examinare, după competență, la Inspectoratul de Poliție Căușeni, unde șoferul riscă o amendă de 3000 lei cu confiscarea mărfii.

Microbuzul este de model Volkswagen LT35, cu numere de înmatriculare moldovenești, iar la volanul vehiculului a fost identificat un cetățean moldovean de 59 de ani.