fbpx

Cei 193 de membri ai ONU se angajează să promoveze utilizarea bicicletei pentru a lupta împotriva încălzirii globale

 Cei 193 de membri ai ONU se angajează să promoveze utilizarea bicicletei pentru a lupta împotriva încălzirii globale

Photo by Shazaf Zafar on Unsplash

Susține Ecopresa, distribuie!

Cei 193 de membri ai Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) au adoptat marţi prin consens o rezoluţie propusă de Turkmenistan şi destinată promovării utilizării bicicletelor în întreaga lume pentru a combate încălzirea globală, informează AFP și Agerpres.

Rezoluţia, care nu are caracter obligatoriu, ca toate textele adoptate de Adunarea Generală, “invită toate statele membre să integreze bicicleta în transportul public, în zonele urbane şi rurale din ţările în curs de dezvoltare şi din cele dezvoltate”.

De asemenea, rezoluţia solicită statelor să-şi “îmbunătăţească siguranţa rutieră şi să promoveze utilizarea bicicletelor de către persoane fizice şi de către companii pentru a spori deplasările cu acestea, ceea ce contribuie la realizarea unei dezvoltări durabile, inclusiv la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”.

În plus, rezoluţia “încurajează statele membre să acorde o atenţie specială utilizării bicicletelor în strategiile de dezvoltare transversale, inclusiv serviciilor de partajare a bicicletelor”.

De asemenea, rezoluţia recomandă ca statele “să includă bicicletele şi infrastructura pentru biciclete care conectează comunităţile în politicile şi programele de dezvoltare internaţionale, regionale, naţionale şi subnaţionale”, precizând totodată că acest lucru ar trebui făcut “în funcţie de posibilităţile” statelor membre.


Susține Ecopresa, distribuie!