fbpx

Ceban spune că agenții economici din industria alimentară ar putea fi deconectați de la canalizarea publică, de luni. Motivul

 Ceban spune că agenții economici din industria alimentară ar putea fi deconectați de la canalizarea publică, de luni. Motivul

Foto: FB/Iv Ceban

Susține Ecopresa, distribuie!

Ceban susține că va deconecta de săptămâna viitoare de la rețeaua de canalizare publică agenții economici din industria alimentară, dacă cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu anulează prejudiciul de 12 milioane de lei care trebuie să fie achitat de Apă Canal Chișinău. Despre acest lucru, primarul Capitalei a scris pe pagina sa de Facebok.

CITEȘTE ȘI Apă Canal Chișinău trebuie să achite 12 mln. de lei pentru poluarea mediului provocată de activitatea stației de epurare

În postare, edilul susține că acesta este un atac raider asupra întreprinderii municipale Apă Canal Chișinău și că decizia inspectorilor de mediu ar fi alogică.

„Dacă cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului nu anulează „jupuirea” SA Apă Canal de 12 mil. lei, care trebuie să fie achitați de către întreprindere pe motive alogice, acoperindu-se cei de la Inspectorat cu așa numita lege, atunci, de săptămâna viitoare și anume din ziua de luni cei mai mari agenți economici din industria alimentară, printre care și cele de stat, vor fi deconectați de la rețeaua de canalizare publică”, a scris Ceban.

Totodată, Ceban spune că vor fi deconectați cei mai mari agenți economici, deoarece, potrivit lui, anume de la aceste întreprinderi producătoare, deversările în canalizarea publică au o concentrație sporită. Edilul mai spun că întreprinderile respective trebuiau să aibă stații de preepurare pe teritoriul său, controlul cărora și gestionarea acestui proces, al instalării și amenajării este în sarcina autorităților centrale abilitate.

Precizăm că săptămâna trecută, inspectorii de mediu au anunțat că prejudiciul a fost calculat în urma unui control care a avut loc la Stația de Epurare din Chișinău la începutul lunii septembrie. Potrivit inspectorilor, în probele colectate au demonstrat că există depășiri de 6 ori a concentrațiilor de azot de amoniu în avalul râului Bîc.

Amintim că, la 9 decembrie, Ceban, într-o conferință de presă, a vorbit despre prejudiciul de 12 milioane de lei care trebuie să fie achitat de Apă Canal. Tot atunci a numit acțiunea un atac raider asupra întreprinderii municipale, dar a anunțat că la nivel municipal va fi creată o comisie internă „pe acest caz pentru a studia situația, iar după, ne rezervăm dreptul de a ataca în instanță această decizie de încercare de falimentare a Întreprinderii municipale Apă Canal”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!