fbpx

Cazul de braconaj de la Sîngerei: Angajatul Moldsilva care ar fi implicat, suspendat din funcție

 Cazul de braconaj de la Sîngerei: Angajatul Moldsilva care ar fi implicat, suspendat din funcție

Foto: tribuna.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Angajatul Moldsilva care ar fi implicat în presupusul caz de braconaj de la Sîngerei a fost suspendat din funcție până la elucidarea tuturor faptelor. Informația a fost confirmată pentru ecopresa.md de Ecaterina Grigorean, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Mediului.

Potrivit informațiilor publicate de Partidul Democrația Acasă ar fi vorba de Dumitru Lupacescu, un angajat al Moldsilva din Sîngerei. Pe acest caz, agenția a pornit o anchetă de serviciu, iar astăzi o comisie a mers la fața locului. Totodată, pe acest caz s-a autosesizat poliția, SPIA și Procuratura din raionul Sîngerei.

Și Inspectoratul pentru Protecția Mediului s-a autosesizat pe acest caz. „S-a deschis și o anchetă internă cu privire la implicarea persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul IPM”, se arată într-un mesaj al inspectoratului.

Ministerul Mediului, deocamdată, și-a exprimat regretul cu privire la presupusul caz de braconaj din raionul Sîngerei. „Ne exprimăm încrederea că instituțiile de drept vor investiga cazul, iar acțiunile ilegale și violente vor fi pedepsite conform legislației în vigoare”, se arată într-un mesaj al instituției. Totodată, reprezentanții ministerului și-au reiterat intenția de a combate fenomenul braconajului, prin înăsprirea sancțiunilor și prin sporirea raziilor.

CITEȘTE ȘI FOTO 18+/ Mai multe căprioare ar fi fost ucise. Agenția Moldsilva anunță o anchetă de serviciu la Sîngerei

Joi, 14 octombrie, Partidul Democrația Acasă a publicat pe o rețea de socializare câteva imagini cu mai multe căprioare ucise, afirmând că au fost transmise anonim, iar fotografiile ar fi de la Sîngerei unde mai multe persoane, inclusiv angajați ai Moldsilva și ai structurilor de forțe ar fi participat la partida de vânătoare ilegală.

Agenția Moldsilva spune că condamnă cu vehemență asemenea fapte și că va elucida faptele pe marginea acestui caz. În context, instituția solicită persoanelor care dispun de informaţii pe acest caz să le ofere, fiind garantată confidenţialitatea strictă pentru cei care vor vorbi.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!