fbpx

Bicicliștii vor putea circula pe benzile dedicate transportului public din Chișinău

Susține Ecopresa, distribuie!

Bicicliștii vor putea să circule pe benzile dedicate transportului public din Chișinău. În acest sens, pe străzi vor fi instalate indicatoare care vor permite circulația bicicliștilor, anunță Alianța Biciclete Chișinău.

Permisiunea circulației bicicliștilor pe benzile dedicate transportului public a avut loc după ce bicicliștii și-au cerut insistent drepturile. Inițial, autoritățile au anunțat că vor permite circulația bicicletelor pe benzile transportului public, apoi au menționat că acest lucru nu este posibil înainte de modificarea Regulamentului Circulației Rutiere. Totuși, responsabilii de la Primăria capitalei au anunțat că au găsit o soluție.

„Rămâne deschisă întrebarea despre benzile cu circulația în deal – la această temă a rămas să avem o ieșire în teren cu reprezentanții direcției (Direcția transport din cadrul Primăriei Chișinău, n.r) și Poliției pentru a analiza posibile soluții”, spun membrii Alianței.

Susținătorii transportului alternativ vor continua să își ceară îmbunătățirea infrastructurii pentru bicicliști în cadrul unei acțiuni de protest care va avea loc astăzi, la ora 18.00.

„Infrastructura de biciclete întârzie să apară în Chișinău, iar noi vrem să atragem atenția asupra acestui lucru printr-o plimbare-protest pe biciclete. În ciuda eforturilor grupurilor civice și a velo-activiștilor de a contribui la apariția pistelor și benzilor pentru transport alternativ, situația pare să fie paradoxal ȘI MAI REA decât era înainte”, spun organizatorii acțiunii de protest.

Protestul va începe în Scuarul liceului Gheorghe Asachi (str. Pușkin colț cu str. 31 August). Participanții vor avea două opriri – în fața Primăriei și în fața Ministerului de Interne.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu