fbpx

Au prejudiciat statul cu mii de lei. Circa 41 kg de pește, prins ilegal în apele de frontieră de patru tineri

 Au prejudiciat statul cu mii de lei. Circa 41 kg de pește, prins ilegal în apele de frontieră de patru tineri
Susține Ecopresa, distribuie!

Patru tineri au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal în râul Nistru. De la ei au fost ridicate un cerc de pescuit și circa 41 de kg de pește de diferite specii, anunță poliția de frontieră.

Tinerii au fost prinși la zece metri de la malul râului Nistru. Aceștia au încălcat regimul zonei de frontieră și au ignorant restricțiile de pescuit în perioada de prohibiție. Cercul de pescuit și cele circa 41 kg de pește prins din Nistru au fost ridicate de la persoanele vizate, care au fost legitimați ca cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani. În continuare cazul este documentat în comun cu reprezentanții Inspectoratului pentru Protecția Mediului. Din datele IPM, tinerii ar fi adus un prejudiciu statului în mărime de 13 mii lei.

Conform prevederilor legale, persoanele riscă sancțiuni contravenționale atât pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cât și pentru pescuitul ilegal.

Precizăm că, conform Ordinului Agenției de Mediu, începând cu 15 aprilie curent și până la 15 iunie inclusiv, este stabilită perioada de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale pentru anul 2022. Astfel, persoanele care încalcă prevederile legale și merg în această perioadă la pescuit în apele de frontieră, riscă sancționare contravențională sau penală.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!