fbpx

Atelier-concurs pentru jurnaliști. Află cum poți câștiga un premiu de 500 de euro

 Atelier-concurs pentru jurnaliști. Află cum poți câștiga un premiu de 500 de euro
Susține Ecopresa, distribuie!

Jurnaliștii și bloggerii sunt invitați să participe la atelierul de lucru cu genericul: „Informare corectă pentru un mediu curat, viață sănătoasă și comunitate durabilă”. Ulterior, participanții vor putea aplica la un concurs de materiale jurnalistice, scrise la subiectul managementului deșeurilor în Moldova.

Cele mai bune trei lucrări vor beneficia de premii bănești (locul I – 500 euro, locul II – 300 euro, locul III – 200 Euro, inclusiv impozitul pe drept de autor, în mărime de 12%, care va fi reținut). Toți participanții la concurs vor beneficia de o remunerare financiară simbolică pentru efortul depus.

*Organizatorii își rezerva dreptul sa modifice suma premiilor.

La atelier sunt invitate instituțiile mass-media, jurnaliștii, bloggerii/ vloggerii. În mod special, încurajăm reprezentanții media din afara Chișinăului.

Scopul evenimentului: instruirea și transferul de cunoștințe privind rolul reprezentanților media în promovarea bunelor practici în domeniul managementului deșeurilor, inclusiv:

  • Abordări moderne în domeniul managementului deșeurilor și situația din Moldova (inclusiv cadrul normativ relevant)
  • Impactul negativ al practicilor curente de eliminare a deșeurilor în Republica Moldova asupra mediului și sănătății publice
  • Formarea unor obiceiuri ecologice în rândurile populației,
  • Cooperarea între autoritățile publice și instituțiile media / formatorii de opinie


Doritorii de a participa la atelier și ulterior la concurs sunt invitați să aplice prin email (anna@ecovisio.org), până pe data de 22 noiembrie 2020, ora 16.00. În scrisoarea de invitație, vă rugăm să indicați:

  • numele complet și numărul mobil pentru contact
  • ce instituție media reprezentați (sau link la blog / vlog)
  • referințe la materiale anterioare care vizează subiecte legate de protecția mediului și a sănătății publice (opțional)

Atelierul va avea loc pe 23-24 noiembrie 2020 (luni și marți), începând cu ora 10:00, în format on-line, prin ZOOM.

Link de înregistrare pe ZOOM: bit.ly/3keHRLZ

Organizat de AO EcoVisio, evenimentul se va desfășura în cadrul proiectului ”Campania de mediatizare – Moldova fără deșeuri”, finanțat de Ambasada Finlandei din București.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!