fbpx

Amenzi de aproape 10 mii de lei pentru pescuit ilicit pe malul Nistrului

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectorii de mediu au aplicat amenzi în sumă de aproape 10 mii de lei pentru pescuit ilicit în preajma râului Nistru. Prejudiciile cauzate mediului de către persoanele contraveniente, calculate și înaintate pentru recuperare sunt de 2 500 de lei.

Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, urmare a inspectării și verificărilor în teritoriu, au fost întocmite 17 procese-verbale contravenționale. De asemenea, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte 17 plase și o ostie (unelte interzise pentru pescuit).

Pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit șapte persoane au fost sancționate cu amenzi a câte 600 de lei – trei persoane practicau pescuitul de amator și agrement în lipsa permisului de pescuit, iar ceilalți patru au comis alte încălcări ale prevederilor legale.

Pentru pescuitul ilegal cu plasele în râul Nistru alte nouă persoane au fost documentate și amendate cu câte 600 de lei, fiindu-le ridicate și sculele de pescuit.

Din apele lacului de acumulare Dubăsari inspestorii au ridicat nouă plase polimerice netorsionate instalate de către persoane neidentificate. Din pânzele acestor plase braconierești au fost eliberați în stare vie pești pe diferite specii și dimensiuni în cantitate de aproximativ 10 kg.

Un caz relevant de braconaj a fost contracarat în preajma satului Coșnița, raionul Dubăsari, spune Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Aici, au fost depistați în flagrant doi locuitori, care au capturat ilicit 10 kg de pește din râul Nistru. Aceștia au cauzat resurselor biologice acvatice prejudicii în sumă de 1 800 de lei. Pe acest caz, la fel, au fost întocmite două procese-verbale și aplicate amenzi în mărime de 600 de lei, cu ridicarea sculelor de pescuit și cu înaintarea pretenției de recuperare a pagubelor cauzate.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu