fbpx

Agricultorii care cultivă produse eco – îndemnați să meargă în Cehia. Ce vor învăța în cadrul unei vizite de studiu?

 Agricultorii care cultivă produse eco – îndemnați să meargă în Cehia. Ce vor învăța în cadrul unei vizite de studiu?

Sursa foto: Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare

Susține Ecopresa, distribuie!

Agricultorii din Republica Moldova pot participa, în perioada 24-29 august, la o vizită de studiu în Cehia, organizată pentru cei care sunt orientați spre obținerea produselor alimentare ecologice. Apelul este deschis până pe 11 august. Beneficiarii vizitei de studiu vor fi selectați în baza unui chestionar.  

Vizita de studiu este organizată sub egida Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare de la Chișinău și a Ministerului Industriei și Comerțului de la Praga, Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Meșteșugurilor din Cehia. Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, evenimentul îi va ajuta pe fermierii moldoveni să preia experiența colegilor lor cehi în ceea ce privește producția și comercializarea produselor ecologice.

Beneficiarii vor afla despre modalități moderne de promovare și marketing, vor cunoaște direcțiile de dezvoltare a comerțului exterior cu produse ecologice proprii pe piața UE și vor fi instruiți cu privire la procedurile de dezvoltare a agriculturii ecologice în condițiile Republicii Moldova. Mai mult, evenimentul este o oportunitate de a încheia parteneriate în sfera comerțului și producției cu agricultorii cehi.

Toate cheltuielile aferente deplasării privind biletele de avion tur-retur, cazarea, masa, cu excepția primei și ultimei zile, urmează să fie acoperite de către organizatori.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, mai puțin de 2% din suprafaţa agricolă a Republicii Moldova este cultivată în sistem ecologic. 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari