fbpx

Concursul „Premii pentru Jurnalismul de Mediu” – la o nouă ediție. Vor fi premiate cele mai originale materiale despre natură

Susține Ecopresa, distribuie!

Asociaţia Jurnaliştilor de Mediu  (AJMTEM) organizează cea de-a cincea ediție a concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”. Ziariștii care au realizat în acest an subiecte pe tema naturii și mediului sunt îndemnați să participe la competiție. 

Scopul concursului este de a conferi importanță și prestigiu jurnalismului de mediu, de a stimula abordarea profesionistă a subiectelor dedicate naturii.

Doritorii de a participa trebuie să respecte următoarele condiții:

  1. Să activeze ca jurnalişti/jurnaliste la categoriile radio, TV, presa scrisă sau on-line.
  2. Să aplice pentru concurs cu trei materiale de presă.
  3. Să aplice cu materiale care abordează subiecte de mediu – probleme ce afectează sau riscă să afecteze mediul înconjurător, inițiative de mediu, acțiuni de mediu etc.
  4. Materialele depuse la concurs să fie publicate în perioada 01 ianuarie 2021 – 15 decembrie 2022.
  5. Se acceptă materiale realizate în limbile română sau rusă.
  6. Data limită de completare a formularului de participare este de 7 ianuarie 2023, ora 18.00.

Materialele jurnalistice vor fi evaluate de un juriu în baza utilității și actualității conținutului pentru publicul larg (promovarea responsabilității/atitudinii sociale și de mediu). Va fi apreciată originalitatea, impactul informațiilor asupra publicului și gradul de documentare, resursele utilizate, analiza și nivelul de acoperire a tuturor aspectelor subiectului abordat.

Pentru concurs sunt planificate 12 premii: 

–  4 premii pentru locul întâi, sub formă de vouchere sau produse, accesorii pentru munca jurnalistică, în valoare de 200 de euro; 

– 4 premii pentru locul al doilea, sub formă de vouchere sau produse, accesorii pentru munca jurnalistică, în valoare de 150 de euro; 

– 4 premii pentru locul al treilea, sub formă de vouchere sau produse, accesorii pentru munca jurnalistică, în valoare de 100 de euro. 

Toţi candidaţii nominalizaţi vor primi invitații la evenimentul de decernare a premiilor, care va avea loc în luna ianuarie 2023.

Concursul a fost lansat în anul 2013 și este susținut financiar de Suedia.

Aici găsiți formularul pentru înregistrare în competiție.

Mai jos vedeți cine au fost câștigătorii ediției anterioare a Concursului „Premii pentru Jurnalismul de Mediu”:

Nouă jurnaliști au primit Premii pentru Jurnalism de Mediu

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu