fbpx

Wiki Loves Earth Moldova revine. Fotografiază rezervațiile din Moldova și câștigă premii

 Wiki Loves Earth Moldova revine. Fotografiază rezervațiile din Moldova și câștigă premii

Imagine de Dariusz Sankowski de la Pixabay

Susține Ecopresa, distribuie!

În 2021, Wikimedians of Romania and Moldova organizează cea de-a patra ediție a Wiki Loves Earth Moldova, ca de obicei, în perioada 1-30 iunie. Concursul de fotografie care are scopul fotografierii ariilor protejate și publicării imaginilor sub o licență liberă pentru ilustrarea articolelor de pe Wikipedia.

Oricine poate să participe la concurs, indiferent de vârstă, naționalitate sau localizare, cu condiția că este gata să își publice lucrările. Aceștia au la dispoziție lista completă a ariilor naturale protejate din țară, în trei limbi: http://md.wikilovesearth.org.

Pentru a participa trebuie să explorezi țara, să faci cele mai faine fotografii, să cauți ID-ul ariei protejate în listă. Lista este disponibilă și în rusă și ucraineană. Iar, când ai codul ariei protejate la îndemână, mergi la Commons și… încarcă imagini. Succes.

Fondul de premii a fost mărit și categoriile de premii au fost revizuite:

  • Premiul mare pentru cea mai bună fotografie – locurile I, II și III: încearcă să impresionezi juriul
  • Premiul pentru cel mai prolific participant: ilustrează cât mai multe poziții din lista ariilor protejate
  • Premiul pentru cea mai fresh imagine: încarcă prima fotografie a unei arii protejate încă neilustrate
  • Cei cărora nu le-a surâs norocul la categoriile precedente participă automat la o loterie triplă, unde vor fi selectate la întâmplare trei imagini; mai multe imagini – mai multe șanse de a fi unul din cei trei câștigători
  • Fiecare câștigător va primi surprize personalizate.

Juriul evaluează fotografiile după criterii de natură tehnică, originalitate și valoare enciclopedică. Este important ca toate imaginile să fie însoțite de descrieri exacte a subiectelor ilustrate. Participanții pot încărca doar propriile imagini și doar în condițiile licenței libere CC-BY-SA.

Află mai multe despre concurs la pagina http://md.wikilovesearth.org/. Urmărește pagina de Facebook a concursului, unde sunt publicate noutăți, evenimente și, desigur, fotografii: https://www.facebook.com/wle.moldova

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!