fbpx

Viteza trotinetelor electrice a fost limitată. Ce greutate maximă vor putea avea utilizatorii acestui tip de transport

Susține Ecopresa, distribuie!

Din cauza incidentelor numeroase în care sunt implicate trotinetele electrice, polițiștii au decis să limiteze viteza de deplasare a acestora. În cadrul unei întâlniri a reprezentanților Inspectoratului Național de Securitate Publică cu agenții economici care oferă în chirie astfel de mijloace de transport, s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice închiriate să fie setată astfel, ca să nu depășească 10-15 km/h.

Această viteză nu va putea fi depășită în parcuri, în zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, pe trecerile de pietoni, inclusiv pe străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea, s-a mai decis să fie setată și o limită a greutății persoanei care se va afla la ghidonul trotinetelor, aceasta fiind maxim 120 de kg.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, de la începutul acestui an, au avut loc 50 de accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au primit diferite traumatisme.

Polițiștii îndeamnă utilizatorii trotinetelor să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon, să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă, să fie atenți la pietoni și să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu