fbpx

VIDEO/ Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din Tiraspol confecționează jucării din lemn

 VIDEO/ Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din Tiraspol confecționează jucării din lemn
Susține Ecopresa, distribuie!

A pus pe roate o afacere la doar 16 ani. Vorbim de Andrian Popescul, un tânăr din Tiraspol care confecționează jucării din lemn.

Totul a început acum patru ani, când la lecțiile de educație tehnologică a învățat să lucreze cu placajul și lemnul. I-a plăcut procesul și a început a se perfecționa în domeniu și treptat să creeze și jucării. În prezent, Andrian are în asortiment peste 70 de tipuri de jucării, toate create manual din lemn pe care le comercializează la diverse târguri și pe o rețea socială.

Tânărul povestește că procesul de crearea a unei jucării durează de la 30 de minute la câteva ore, în funcție de dificultate. „Dacă am o idee, atunci fac desenul viitoarei jucării. Apoi i-au o bucată de lemn brut și încep prelucrarea acesteia. Lucrez cu șapte utilaje de prelucrare a lemnului, unele taie, altele șlefuiesc. Le utilizeze în funcție de necesitățile și forma de care am nevoie. Pentru confecționarea unei jucării pot lucra o oră, dar uneori și câteva, în funcție de dificultate”, povestește Adrian.

Andrian spune că a ales să lucreze cu lemnul pentru că este ecologic și îi oferă o libertate mare în creație. Lemnul brut îl cumpără și ulterior îl transformă în jucării. De obicei folosește lemn de stejar, fag, frasin sau salcâm.

Fiecare piesă e lucrată migălos, iar tânărul spune că jucăriile sale oferă confort părinților pentru că sunt ecologice și sigure pentru copii. Se mândrește că cei care cumpără de la el sunt mulțumiți de produs și revin pentru altele.

Elev și antreprenor în același timp

Își construiește mica afacere în timp ce este și elev. Adolescentul spune că confecționează jucării zilele de weekend, sau seara când are timp liber. Pe viitor vrea să-și dezvolte afacere, iar pe lângă mărirea sortimentului de jucării, se gândește să confecționeze și mobilă pentru copii.

Prețul unei jucării din lemn începe de la 30 de lei și poate ajunge la câteva sute de lei, în funcție de mărimea și complexitatea designului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!