Peleți și brichete din biomasă pentru încălzirea caselor: ce potențial există în Republica Moldova
Urne vandalizate în capitală
Tot mai multe urne vandalizate în parcurile și strazile din capitala. Locuitorii se plâng de situația creată și dau vina pe autorități că nu i-au măsuri, în timp ce aceștia din urma spun că fac tot posibilul pentru un oraș curat, dar oamenii nu apreciază și nu păstrează.
Am parcurs la pas câteva dintre parcurile și străzile orașului si am observat o mulțime de urne stricate.
Angela Beregoi, locuitoare a capitalei, e de părerea ca tot ce se întâmplă în Chisinau, în mare parte, e din vina oamenilor. „E foarte gravă problema că autoritățile pun urne noi și la scurt timp ele sunt stricate. Haideți să trăim într-o lume mai curată și să facem o schimbare la noi în țara”, ne îndeamnă Angela.
Unii locuitori ai capitalei se arată indignați de insuficiența coșurilor pentru gunoi.
„Am mers 2 km pe jos cu o hârtie de bomboană în mână că nu aveam unde s-o arunc. De vină sunt autoritățile și conducerea orașului. Peștele se strică întotdeauna de la cap”, spune Diana Berliba.
“Trăim într-o țară unde lipseste educatia ecologica. Dacă statul nu este în stare să aprovizioneze orașul cu coșuri de gunoi destule, degeaba ne mai considerăm sau tindem sa fim “o țară europeană”. Mi-e și rușine să vorbesc despre acest subiect’’, ne mărturisește Daniela Danilov.
Reprezentanții primăriei susțin că oamenii sunt cei care strica coșurile de gunoi.
“200 de coșuri au fost instalate recent în capitala. Chiar de a doua zi 8 coșuri au fost distruse și lovite cu picioarele de pe Alecu Russo si alte 4 au fost furate pe de strada Florilor”, a spus Petru Gontea șef al Direcției Generale Locativ-Comunale si Amenajare.
Potrivit reprezentantului primăriei, pentru instalarea coșurilor au fost alocate suma de 300 milioane de lei.
Cristina Darii, stagiară