fbpx

Start campaniei de plantare a copacilor în Chișinău. În prima zi, au fost plantați circa 17 mii de arbori și arbuști

Susține Ecopresa, distribuie!

În weekendul trecut, Primăria municipiului Chișinău a dat startul campaniei de plantare a arborilor din această toamnă. În prima zi a campaniei au fost plantați circa 17 mii de arbori şi arbuşti în mai multe sectoare ale capitalei.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, la acțiuni de plantare au participat angajații instituțiilor municipale de profil, ai serviciului situații excepționale din sectorul Botanica, reprezentanți ai sectorului asociativ din capitală, organizații etno-culturale, tineri, elevi, voluntari și simpli cetățeni.

Primii copaci și arbuști au fost plantați pe următoarele adrese:
– sectorul Buiucani – Aleea Prieteniei, în Parcul „La Izvor”;
– sectorul Ciocana – Aleea Școlarilor (punct de pornire – în preajma Judecătoriei);
– sectorul Botanica – Parcul din strada Sarmizegetusa – Strada Butucului;
– sectorul Centru – Scuarul destinat persoanelor cu probleme de vedere, strada Pietrarilor.

La activitățile organizate de municipalitate au participat peste 2000 de persoane.

Totodată, municipalitatea anunță că, până la sfârșitul lunii noiembrie, în capitală urmează să fie plantați peste 60 de mii de arbori și arbuști. De asemenea, vor fi sădiți copaci și arbuști pe teritoriul a 90 de școli și grădinițe, în special, în curțile instituțiilor din sectorul Râșcani și Ciocana, care au avut de suferit în urma intemperiilor din vară.

Scopul campaniilor de plantare a arborilor este asigurarea unei capitale verzi până în anul 2035. În cadrul campaniei precedente de înverzire, timp de un an, au fost plantați 100 000 de copaci.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu