fbpx

Sentinţă în cazul căpriorului ucis în Rezervația naturală „Plaiul Fagului”: plata a 12 mii de lei și condamnare la închisoare cu suspendare condiţionată

 Sentinţă în cazul căpriorului ucis în Rezervația naturală „Plaiul Fagului”: plata a 12 mii de lei și condamnare la închisoare cu suspendare condiţionată

Foto: IPM

Susține Ecopresa, distribuie!

Bărbatul care a ucis un căprior pe teritoriul Rezervației naturale „Plaiul Fagului” în ianuarie curent a fost condamnat la un an de închisoare. De asemenea, acesta trebuie să plătească un prejudiciu material în valoare de 12 mii de lei. Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Ungheni.

Totodată, instanța de judecată a decis suspendarea condiționată a pedepsei cu închisoarea pe termen de un an, stabilind „o perioadă de probațiune de 1 an”, cu condiția că în perioada de probațiune bărbatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin comportament exemplar și muncă cinstită, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat”. 

Învinuitul are obligația de a nu păsări țara până când această decizie a Judecătoriei Ungheni va deveni definitivă și irevocabilă.

Bărbatul a fost condamnat în baza articolului 233, alin.(1), Cod penal.

Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Ungheni.

decizie+

Cadavrele unui căprior şi unei ciute cu semne de împuşcături au fost găsite în octombrie

În luna octombrie, în satul Stârceni, raionul Florești, a fost găsit cadavrul unui căprior, cu semne de împușcături în regiunea picioarelor. Tot în octombrie, în raionul Călărași, în extravilanul localității Bahmut, într-o parcelă a Rezervaţiei naturale „Plaiul Fagului”, a fost găsit cadavrul unei ciute de vreo 3-4 ani („cerb nobil”) cu urme de împușcături în regiunea pieptului. Inspectoratul pentru Protecția Mediului a informat că autoritățile au pornit investigații pentru identificarea persoanelor care au comis ilegalităţile.

Sursa foto: IPM

„Autoritățile au demarat imediat investigații pentru identificarea persoanelor responsabile de această acțiune deosebit de gravă, care constituie o infracțiune conform articolului 233 din Codul penal al Republicii Moldova. Articolul prevede sancțiuni severe pentru vânătoarea ilegală și uciderea animalelor sălbatice protejate, precum cerbul nobil”, a avertizat Inspectoratul.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari