fbpx

Școlile din Chișinău pot obține până la 30 mii de lei pentru proiecte de ecologizare

 Școlile din Chișinău pot obține până la 30 mii de lei pentru proiecte de ecologizare
Susține Ecopresa, distribuie!

Școlile din Chișinău a căror fondator este Consiliul municipal Chișinău pot obține până la 30 mii de lei pentru proiecte de ecologizare. Banii sunt oferiți în cadrul concursului „Școala Orașului Verde” anunțat de Direcția Educație din Chișinău.

Scopul concursului constă în crearea oportunităților ce asigură realizarea acțiunilor instructiv-educative complexe pentru dezvoltarea competențelor de elaborare a proiectelor de ecologizare a școlilor publice municipale, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, părinților și altor părți interesate. Creșterea gradului de responsabilizare a tinerei generații privind realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă în comunitate.

Potrivit anunțului, activitățile incluse în solicitarea de finanțare vor contribui la:

  • Promovarea modelului de Școală ecologică prietenoasă elevului și mediului înconjurător;
  • Sensibilizarea opiniei publice asupra necesității susținerii și promovării educație ecologice,
  • Încurajarea comportamentului responsabil față de mediul înconjurător în comunitate prin crearea și dezvoltarea unei formule de educație ecologică.

Cine poate aplica: elevii instituțiilor de învățământ primar, secundar ciclul I și II, special și extrașcolar, al căror fondator este Consiliul Municipal Chișinău.

Bugetul minim alocat este 15.000,00 lei, iar bugetul maxim alocat este 30.000,00 lei

Proiectul de finanțare urmează să implementeze următoarele domenii ale Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (în continuare ODD):

  • Educaţie de calitate
  • Apă curată şi sanitație
  • Orașe şi comunități durabile
  • Consum şi producție responsabile
  • Acțiune climatică
  • Viața terestră

Exemple de proiecte care asigura implementarea ODD: amenajări de spații, compostarea deșeurilor biodegradabile în școli, editare de publicații, organizare de concursuri/ târguri/ expoziții, de promovare a afacerilor verzi, campaniilor de colectare selectivă a deșeurilor, ș.a.

Concursul se desfășoară în perioada octombrie 2021 – martie 2020. Conceptul de proiect va fi expediat electronic la adresa de e-mail: scoalaecochisinau@gmail.com până la data de 01 decembrie 2021.

Informații suplimentare pot fi găsite AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!