fbpx

Parisul declară 2017 „anul bicicletei”

 Parisul declară 2017 „anul bicicletei”
Susține Ecopresa, distribuie!

Municipalitatea din Paris plănuiește să dea un impuls major dezvoltării infrastructurii de ciclism și va interzice accesul mașinilor în jurul muzeului Luvru ca o măsură suplimentară în lupta sa cu poluarea produsă de traficul rutier, a anunțat duminică, 8 ianuarie, primarul Parisului, Anne Hidalgo, informează Reuters.

Conform sursei citate, Anne Hidalgo a declarat că o nouă pistă dublă pentru biciclete, cu o lungime de 4 kilometri, va fi inaugurată de-a lungul Rue de Rivoli, una dintre cele mai faimoase străzi ale orașului, pentru a face legătura între Place de la Bastille și Place de la Concorde. De asemenea, a ceasta a precizat că Parisul va accelera planul de a-și dubla suprafașa de piste de bicicletă până în 2020.

Clima este prioritatea numărul unu. Mai puține autoturisme înseamnă mai puțină poluare. 2017 va fi anul bicicletei”, a spus Hidalgo într-o declarație.

Astfel, zgomotosul și poluatul bulevard Rue de Rivoli, care leagă repere majore, cum ar fi Muzeul Luvru, Palatul Regal și zona istorică Marais, ar deveni o zonă destinată mersului pe jos, cu bicicleta, iar spațiul destinat automobilelor va fi redus la jumătate.

În ultimii 15 ani, traficul auto privat din Paris a scăzut cu aproximativ 30% după ce municipalitatea a orașul a introdus sistemul bike-sharing Velib și sistemul de car-sharing electric Autolib.

Orașul va interzice, totodată, accesul automobilelor personale din Place du Carrousel du Louvre, care taie parcul Tuileries și piața din fața Muzeului Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, cu aproximativ 9 milioane de vizitatori pe an.

Viceprimarul responsabil cu transporturile, Christophe Najdovski, a declarat că orase precum Bordeaux și Lyon sunt cu mult înaintea Parisului.

Avem o mulțime de lucru de făcut, așa cum este evident din numeroasele zile cu niveluri de poluare de vârf de la sfârșitul anului 2016”, a spus Najdovski.

În septembrie, Parisul a transformat o porțiune din malul drept al râului Sena într-o zonă pietonală, în încercarea de a reduce poluarea în ciuda protestelor acerbe din partea șoferilor și a opoziției conservatoare.

Sursa:Green-report.ro

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!