fbpx

O nouă avertizare meteorologică. Temperaturile vor crește în următoarele zile

 O nouă avertizare meteorologică. Temperaturile vor crește în următoarele zile

Foto: spectrumlocalnews.com

Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o nouă avertizare meteorologică. De această dată este vorba de caniculă. Astfel, în următoarele trei zile temperaturile se vor încadra între +33..+35°C.

Codul galben a fost emis în această după amiază.

Potrivit specialiștilor, în această perioadă vor exista riscuri de afectare a stării de sănătate a populaţiei (leşinuri, crize de hipertensiune, insolaţii, arsuri, deshidratări), îndeosebi a celor din grupele de risc major (copiii, vârstnicii, bolnavii cu afecţiuni cronice, în special cardiace şi respiratorii). De asemenea, este posibilă afectarea capacităţii de muncă și veştejirea, uscarea, îngălbenirea frunzelor, fructelor coapte şi necoapte, întreruperea creşterii culturilor agricole.

Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 – 18.00, purtarea pălăriilor de soare, hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a circa 1,5 – 2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi a consumului de băuturi alcoolice și reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Actualmente mai este valabilă o avertizare meteorologică – pericol excepțional de incendiu.

Acum două zile, SHS a emis Cod roșu de scurgere scăzută pe unele porțiuni ale râurilor mici, în timp ce în aproape toată țara este valabil Cod portocaliu de scurgere scăzută în râurile Prut și Nistru și în afluenții lor. Autoritățile îndeamnă populația să consume rațional apa.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu