fbpx

DOC/ 150 mii de lei anual pentru mentenanță. Regulamentului Cadastrului de stat al apelor, aprobat de Guvern

 DOC/ 150 mii de lei anual pentru mentenanță. Regulamentului Cadastrului de stat al apelor, aprobat de Guvern

Râul Prut. Foto: Dinu Rusu

Susține Ecopresa, distribuie!

Regulamentului Cadastrului de stat al apelor format de Sistemul informațional automatizat „Cadastrul de stat al apelor” a fost aprobat în ședința din 23 martie a Guvernului. Acesta stabilește modalitatea de ținere a resursei informaționale, inclusiv regulile de înregistrare, actualizare și radiere a datelor despre resursele de apă din Republica Moldova, precum și procedura de furnizare și publicare a informației conținute în sistem.

Potrivit notei informative a proiectului, pentru mentenanța Cadastrului de stat al apelor Agenția „Apele Moldovei” a stabilit necesarul mijloacelor financiare în mărime de 150 mii de lei anual.

Interfață publică a portalului cadastrului este predestinată pentru vizualizarea și explorarea în regim neautentificat a datelor publice ale sistemului, iar cea securizată este destinată utilizatorilor cu roluri de deținător și registrator care necesită sa fie autentificați.

Cadastrul de stat al apelor reprezintă o totalitate de date sistematizate despre următoarele obiecte:
I ) rețeaua hidrografică;
2) corpurile de apă;
3) construcțiile hidrotehnice;
4) zonele și fâșiile de protecție;
5) zonele protejate conform Directivei nr.2000160lCE din 23 octombrie 2000 privind stabilirea unui cadru de politică comunitare în domeniul resurselor de apă;
6) captările și deversările de apă;
7) bilanțul apei;
8) managementul bazinal

Informația va putea fi accesat pe site-ul csa.gov.md.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!