fbpx

Comisia Europeană: în urmatorii 3 ani eliminăm dependență de importurile din Rusia

 Comisia Europeană: în urmatorii 3 ani eliminăm dependență de importurile din Rusia
Susține Ecopresa, distribuie!

Comisia Europeană şi-a propus să elimine dependenţa de importurile energetice din Federaţia Rusă. Ţinta e ca în următorii 3 ani, 20 la sută din consumul de energie al Europei să provină din surse regenerabile.

Cursa către o societate cât mai puţin dependentă de importurile din Rusia şi cât mai puţin poluată de sursele clasice de productie este una cu obstacole. Nu toate ţările Uniunii Europene par seduse de energia din surse regenerabile şi de ţintele stabilite la Bruxelles.

Christian Egenhofer, cercetator-sef la Centrul pentru studiul politicilor Europene spune că „privind acum la statistici, e de aşteptat ca Europa să-şi atingă ţinta de 20% energie regenerabilă, însă există şi unele state membre care nu vor putea să atingă această ţintă”.

Printre acestea, Franţa, cea mai mare producătoare mondială de energie nucleară şi Olanda, care dispune de importante resurse de gaze naturale.

Pentru ca media europeana de 20 la suta energie curată până în 2020 să fie atinsă, va fi nevoie de efortul solidar al celorlalte ţări, care să sporească resursele regenerabile pentru a acoperi întârzierile celorlalţi, potrivit stiritvr.ro.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!