fbpx

Coloane de fum negru în Kuwait. A luat foc cea mai mare haldă de anvelope din lume

 Coloane de fum negru în Kuwait. A luat foc cea mai mare haldă de anvelope din lume

Sursa: vesti.ua

Susține Ecopresa, distribuie!

În Kuwait, un incendiu masiv a cuprins cea mai mare haldă de anvelope din lume, cu o suprafață totală de 600 de mii de metri pătrați. Acest lucru a fost raportat de publicația Vesti și de canalul Youtube WORLD NEWS WITH CH Youtube, relatează Agenția de Știri din Ucraina, transmite ukranews.com.

Cea mai mare haldă de anvelope din lume este situată în apropierea orașului Sulabiya din Kuwait. Până în prezent, locul incendiului nu ocupă mult spațiu, dar răspândirea acestuia amenință țara cu o catastrofă ecologică. Depozitul de deșeuri conține aproximativ 52 de milioane de anvelope uzate. Coloanele de fum negru se ridică în aer.

„Incendiul a început pe 3 august, stâlpii de fum negru otrăvitor care se ridică în sus spre cer pot fi văzuți de departe. Până în prezent, o parte relativ mică a cimitirului anvelopelor, care acoperă o suprafață de 600.000 de metri pătrați, este acoperită”, declară autoritățile.

Agenția de Stat pentru Protecția Mediului din Kuwait (EPA) se ocupă cu eliminarea anvelopelor vechi din noiembrie 2020, deoarece acestea sunt stocate în această formă de mai bine de 30 de ani. În același timp, incendiile încep periodic la depozitul de deșeuri, pe care țara trebuie să le stingă rapid.

Depozitul de deșeuri a luat foc și în martie 2021. Autoritățile locale au declarat că este vorba de un incendiu.

După cum a raportat mai devreme Agenția de presă ucraineană, în iulie 2021, Kuwaitul a fost acoperit de o căldură anormală, care a adus o creștere a temperaturii aerului la + 70 grade și mai mult. Drept urmare, mașinile și semafoarele au început să se topească.

Din noiembrie 2020, Agenția de Stat pentru Protecția Mediului din Kuwait (EPA) a depus eforturi active pentru a pune capăt crizei de peste 30 de ani de depozitare fără discriminare a anvelopelor de mașini vechi în deșertul țării, în special în guvernarea Jahra. Depozitul de deșeuri este cel mai vizibil obstacol în calea uriașului proiect de locuințe pe care statul îl caută în suburbia sudică a Saad Al Abdullah, transmite vesti.ua.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, un incendiu a izbucnit la aceeași gropă de gunoi. Apoi salvatorii au spus că a fost incendiat.

Peste 52 de milioane de anvelope sunt depozitate în deșertul Kuwait. Depozitul poate fi văzut de la ferestrele aeronavelor zburătoare și chiar din spațiu.

În majoritatea țărilor lumii, astfel de depozite de deșeuri sunt interzise. De exemplu, în Europa, directiva care interzice depozitarea anvelopelor în depozitele de deșeuri este în vigoare din 2006. Conform statisticilor, anual, numai în limitele Uniunii Europene, aproximativ 500 de mii de tone de anvelope uzate sunt zdrobite și apoi reciclate. Această cifră reprezintă aproximativ 80% din toate anvelopele care merg la depozitele de deșeuri.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!