fbpx

Cei doi deținuți care „vindeau” lemne din penitenciar vor sta la răcoare și pentru escrocherie. Ce pedeapsă vor primi?

 Cei doi deținuți care „vindeau” lemne din penitenciar vor sta la răcoare și pentru escrocherie. Ce pedeapsă vor primi?

Susa foto: politia.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Cei doi deținuți care „vindeau” lemne de foc  din Penitenciarul de la Leova ar putea  să mai stea în pușcărie pentru escrocherie de la un an până la cinci ani, pe lângă pedepsele pe care le ispășesc la momentul actual. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că i-a trimis pe banca acuzaților pe cei doi bărbați.

Ei au înșelat șapte persoane, majoritatea din Hâncești, cărora le-au promis lemne de foc de circa 100 de mii de lei.

Ce doi pușcăriași au pus în aplicare o schemă de escrocherie, în octombrie-noiembrie 2022.  Mai exact, aceștia publicau pe internet anunțuri, precum că vând lemne la prețuri atractive de 1.100-1.200 lei. Ulterior, clienții purtau discuții cu pretinșii vânzători din penitenciar și le transferau banii pe conturile complicilor. Mijloacele financiare erau transferate de către clienți prin folosirea terminalelor de plată publice, care se află pe teritoriul unei benzinării din orașul Hâncești.

Sursa foto: procuratura.md

Deținuții au vârsta de 23 de ani și se află în pușcăria de la Leova de mai mulți ani. Unul dintre bărbați a ajuns în penitenciar în 2018, iar altul – în 2020, pentru termene de 7 și, respectiv 5 ani. Ei își ispășesc pedepsele pentru omor și viol.

Din moment ce intrau în posesia banilor, deținuții îi foloseau la cumpărarea produselor alimentare, țigărilor și dispozitivelor de comunicare, interzise în penitenciar.

După investigațiile preliminare, în penitenciarul din Leova au avut loc patru percheziții. Drept urmare, la cei doi pușcăriași au fost depistate și ridicate mai multe înscrisuri de ciornă și alte obiecte care confirmă comiterea faptelor de escrocherie.

Potrivit Codului penal, escrocheria comisă în astfel de împrejurări se pedepsește cu amendă de până la 67.500 lei sau cu închisoare pentru un termen de la 1 la 5 ani.

Recent, PCCOCS a anunțat condamnarea unui alt deținut din penitenciarul din Brănești pentru escrocherie cu lemne de foc, în valoare de peste 40 de mii de lei, față de nouă persoane. Acesta va sta la închisoare încă patru ani.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari