fbpx

Când va trebui achitată noua taxă pentru salubrizare

 Când va trebui achitată noua taxă pentru salubrizare
Susține Ecopresa, distribuie!

Noua taxă pentru salubrizare în municipiul Chișinău, în mărime de 10 lei lunar, se va achita o dată în an, în luna noiembrie. Facturile vor fi remise de Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale. Informaţia a fost comunicată de Inga Ionesii, viceprimar al capitalei, transmite IPN.

La şedinţa serviciilor municipale, viceprimarul a menţionat că mecanismul de aplicare a taxei respective este în proces de elaborare, în comun cu Serviciul Fiscal de Stat şi Agenţia de Guvernare Electronică. Mecanismul va avea aceeaşi formulă ca şi în cazul impozitului pentru bunurile imobile. Inga Ionesii a precizat că taxa respectivă diferă de cea pentru evacuarea deşeurilor şi salubrizarea curţilor de locuit. Este o taxa sanitară, care se achită pentru întreţinerea oraşului.

Nouă taxă pentru salubrizare s-a pus în aplicare din 1 ianuarie. Fiecare persoană fizică înscrisă la adresa declarată ca domiciliu va achita 10 lei lunar. Sunt scutite de taxă persoanele de vârstă pensionară, cele cu dizabilităţi şi copiii cu vârsta de până la 18 ani.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!