fbpx

Au cauzat prejudicii de milioane de lei statului. Ex-directorul Agenției „Apele Moldovei” și doi complici, trimiși în judecată

 Au cauzat prejudicii de milioane de lei statului. Ex-directorul Agenției „Apele Moldovei” și doi complici, trimiși în judecată

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Ex-director al Agenției „Apele Moldovei” împreună cu ex-administratorul interimar al Întreprinderii de Stat „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul” și un subaltern al acestuia, trimiși în judecată pentru neglijență în serviciu și delapidarea averii străine săvârșite în proporții deosebit de mari.

Ex-administratorul interimar al Întreprinderii de Stat „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul” și subalternul acestuia, care deținea funcția de șef de sector, sunt acuzați de către procurori că, în perioada anilor 2013-2015, au efectuat o administrare ineficientă a Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul” și a bunurilor gestionate de aceasta, manifestată prin neîntreprinderea măsurilor necesare pentru a împiedica înstrăinarea fondurilor fixe și a altor valori, drept rezultat al cărora a fost prejudiciată întreprinderea, în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 1 915 157,2 lei”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție.

Procurorii au mai stabilit o schemă infracțională cu implicarea unui ex-director al Agenției „Apele Moldovei”, care împreună cu ex-administratorul interimar al Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Cahul” și același subaltern indicat supra, care deținea funcția de șef de sector, în perioada anilor 2013-2015, a organizat și implementat un sistem de înstrăinare frauduloasă a patrimoniului de stat din sistemul de irigare a bunurilor aflate în gestiunea întreprinderii vizate, manifestată prin extragerea și înstrăinarea elementelor din metal ale întreprinderii, cu implicarea tehnicii a doi agenți economici, în rezultat însușind mijloacele bănești obținute în urma înstrăinării, în sumă totală de 923 422,072 lei.

Procurorii informează că, pe bunurile imobile ale învinuiților, constituite din construcții și terenuri, au fost aplicate măsuri asiguratorii sub formă de sechestru.

*Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!