fbpx

„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” din Chișinău are un nou șef

Susține Ecopresa, distribuie!

„Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” are un nou director. Este vorba despre Victoria Covali, fosta șefă adjunctă a Agenției „Moldsilva”. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței de azi a Primăriei.

Șefa „Spațiilor Verzi” a menționat în cadrul ședinței necesitatea de a convoca de urgență pretorii de sector, responsabilii de la Agenția de Mediu, de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului (care sunt implicați în procesul de autorizare) în legătură cu măsurile ce trebuie întreprinse pentru siguranța cetățenilor care vizitează zonele verzi din capitală.

Funcția de șef al „Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a devenit vacantă după demiterea lui Serghei Carp, ca urmare a cazului tragic din Parcul „Alunelul”, soldat cu decesul unui copil.

În luna mai, în parcul „Alunelul” din capitală, o fetiță de doi ani a fost strivită de o bucată de copac care s-a prăbușit peste căruțul în care se afla. Pe acest caz au fost deschise două anchete – de către Primăria Chișinău și de către Ministerul Mediului. Procuratura a deschis o cauză penală.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu