fbpx

Agenția „Moldsilva” face un nou apel către cetățeni. „Împreună suntem o forţă și asta s-a văzut la recoltarea seminţelor forestiere”

Susține Ecopresa, distribuie!

În acest weekend, începe campania de înverzire a plaiului. În context, Agenția „Moldsilva” face apel către cetățeni să se implice activ în acțiunile de plantare a arborilor. 

Pentru că ne pasă şi pentru că împreună suntem o forţă care s-a văzut la recoltarea seminţelor forestiere, acum putem demonstra din nou coeziune pentru viitor. Luna noiembrie este luna plantărilor de arbori în fondul forestier şi toţi cei care doresc să participe la campania de plantare din toamna 2022 o pot face la fel de simplu prin intermediul paginii web www.moldsilva.gov.md, accesarea rubricii „Participă la plantări toamna 2022” şi consultarea tabelului centralizator”, se menționează într-un mesaj al „Moldsilva”.

În tabel se regăsesc datele de contact ale responsabililor din cadrul entităţilor silvice regionale şi terenurile disponibile pentru plantări sau semănături. Oamenii pot alege să participe în diferite localități ale țării.

Acţiunile de plantare ce se vor desfășura în luna noiembrie vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafeţelor împădurite. Lucrări de amenajare a spaţiilor verzi vor fi întreprinse pe teritoriul întregii țări, iar Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţia tuturor Autorităţilor Publice Locale material săditor în acest scop. Persoanele care doresc să participe la lucrări de plantare se pot adresa la primăriile din localitate.

Anual, în Republica Moldova se organizează două campanii naționale de împădurire ce se desfășoară privămara și toamna. În acest an, Fondul Național de Mediu va aloca peste 2 mil. 500 de mii de lei pentru procurarea materialului săditor și pentru desfășurarea Campaniei Naționale de înverzire a plaiului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu