fbpx

Activiștii Greenpeace s-au legat cu lanțuri de o navă care aducea petrol din Rusia în Norvegia

 Activiștii Greenpeace s-au legat cu lanțuri de o navă care aducea petrol din Rusia în Norvegia
Susține Ecopresa, distribuie!

Activiștii care au sosit cu o barcă mică s-au legat de lanțul de ancore al petrolierului, încercând să împiedice descărcarea unei încărcături estimate la 95.000 de tone de petrol, a transmis Greenpeace într-un comunicat de presă citat de Reuters și libertatea.ro.

Nava se afla în terminalului petrolier Slagen al Exxon Mobil, la aproximativ 70 km sud de capitala Oslo, în momentul în care activiștii au organizat protestul față de agresiunea rusească asupra Ucrainei.

„Petrolul nu este doar la originea crizei climatice, ci și a războaielor și conflictelor. Sunt șocat că Norvegia funcționează ca port liber pentru petrolul rusesc, despre care știm că finanțează războiul lui Putin”, a declarat șeful Greenpeace Norvegia, Frode Pleym.

Grupul a cerut guvernului norvegian să interzică importurile de combustibili fosili din Rusia și a spus că unitatea norvegiană Esso a Exxon Mobil ar trebui să anuleze orice contract pentru astfel de importuri din Rusia după invazia Ucrainei. Esso Norvegia a fost de acord să cumpere petrolul înainte de izbucnirea războiului și nu are planuri pentru alte achiziții din Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru cotidianul norvegian Dagbladet.


Susține Ecopresa, distribuie!