Ce spune Agenția de Mediu despre copacii tăiați de pe bulevardul Renașterii Naționale

Sursa foto: Anetta Dabija/Facebook
Agenția de Mediu explică tăierile de pe bulevardul Renașterii Naționale, după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu copaci tăiați în Chișinău. Instituția spune că lucrările au fost autorizate și executate în conformitate cu legislația în vigoare.
Astfel, pe bulevardul Renașterii Naționale vor fi înlocuiți 70 de copaci care sunt într-o stare proastă, iar alți 67 vor fi mutați în alte locuri. În schimb, vor fi plantați 316 arbori noi: 213 de specia Frasin comun și 103 de specia Salcie globoasă sau Vișin globular. Aceste specii au fost alese pentru că sunt mai rezistente la condițiile din oraș și ajută la captarea prafului și poluării din aer.

De ce se taie?
Totodată, e bine să știm și de ce au loc aceste tăieri: mulți dintre copacii din Chișinău au fost plantați prin anii ’60–’70 ai secolului trecut. Au crescut în condiții dificile, printre blocuri și asfalt, iar acum, din păcate, unii dintre ei au ajuns să fie bătrâni, bolnavi sau chiar periculoși. Din această cauză este necesar să fie curățați sau chiar tăiați.
Spre exemplu, pe strada 31 August, lucrările de reparație au afectat rădăcinile unor platani. A fost o greșeală, cauzată de lipsa de grijă pentru mediu. Nu e singurul loc din oraș unde s-a întâmplat asta, iar unele daune nu mai pot fi reparate.
Citește și: Repară trotuarele și mutilează copacii. Câtă viață mai au arborii cu rădăcinile tăiate?
Postări asemănătoare
