Peleți și brichete din biomasă pentru încălzirea caselor: ce potențial există în Republica Moldova
Zeci de păsări afectate de canicula din India nu mai pot zbura și cad, iar medicii veterinari le hidratează cu ajutorul seringilor
Zeci de păsări deshidratate cad din cer în fiecare zi în vestul Indiei, în statul Gujarat, din cauza valului de căldură toridă care secătuiește sursele de apă, arată un reportaj sky.news.com, citat de g4media.ro.
Ca răspuns, medicii veterinari și salvatorii de animale hrănesc păsările cu tablete multi-vitaminice și le injectează apă în gură cu ajutorul unor seringi.
Întinderi mari din Asia de Sud se usucă în cele mai fierbinți luni de primăvară din ultimii ani, ceea ce l-a determinat pe premierul indian Narendra Modi să avertizeze asupra creșterii riscului de incendii.
Oamenii de știință au legat debutul timpuriu al unei veri intense de schimbările climatice.
Mii de păsări au fost tratate în ultimele săptămâni, salvatorii aducând în fiecare zi zeci de păsări precum porumbeii, spun medicii de la un spital pentru animale din orașul Ahmedabad.
Pisicilor li s-au administrat, de asemenea, perfuzii cu soluție salină pentru deshidratare.
Manoj Bhavsar, care lucrează îndeaproape cu organizația non-profit Jivdaya Charitable Trust, care administrează spitalul, a declarat: „Acest an a fost unul dintre cele mai rele din ultima vreme. Am înregistrat o creștere cu 10% a numărului de păsări care trebuie salvate”.
Oficialii din domeniul sănătății din Gujarat au sugerat angajaților spitalelor să înființeze secții speciale pentru insolație și alte afecțiuni legate de căldură din cauza creșterii temperaturilor.
Valurile de căldură extremă din India și Pakistan „lasă oamenii gâfâind la umbră”, forțând India să crească importurile de cărbune.
India a suportat cea mai călduroasă lună martie din ultimii peste 100 de ani, iar în aprilie, în multe locuri, inclusiv în New Delhi, s-au înregistrat temperaturi neobișnuit de ridicate, de peste 40C (104F) în majoritatea zilelor.
De la sfârșitul lunii martie, zeci de persoane au murit din cauza caniculei, iar cererea de energie electrică a atins cote maxime multianuale.