fbpx

Vrei să vinzi energie verde în rețea la un tarif garantat? Agenția pentru Eficiență Energetică îți spune cum

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat un ghid pentru persoanele care vor să vândă energie verde în rețea la un tarif garantat. Materialul informativ prezentat în ghid este un instrument pentru a face cunoștință cetățenilor Republicii Moldova cu etapele și termenii ce vizează schema de sprijin – tarif fix.

,,Sursele regenerabile de energie sunt o alternativă nepoluantă pentru combustibilii fosili în producția de energie electrică. Statele lumii, inclusiv țara noastră, s-au angajat să contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin introducerea politicilor de susținere a producerii energiei din surse regenerabile. Prin schema de sprijin – tarif fix, statul Republica Moldova oferă tuturor posibilitatea să producă propria energie, să genereze venituri și să contribuie la reducerea dioxidului de carbon din atmosferă. Republica Moldova trebuie să întreprindă acțiuni în vederea confirmării și conștientizării importanței reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, a reducerii impactului sectorului energetic asupra mediului, a angajamentelor asumate față de cetățeni pentru asigurarea unei dezvoltări durabile prin cele trei elemente ale conceptului de dezvoltare durabilă: mediul înconjurător; societatea; economia”, susține directorul AEE, Alexandru Ciudin.

Republica Moldova are un potențial enorm pentru a produce energie eoliană. Aproape întreaga ţară are locaţii favorabile din punct de vedere tehnic pentru investiţii în energia eoliană. La fel este și în ceea ce privește energia solară – potențialul mediu anual al energiei solare în Republica Moldova este estimat la un nivel destul de ridicat, și anume 1200–1400 kWh/m2.

Ghidul ,,Vrei să vinzi energie verde în rețea la un tarif garantat?” poate fi consultat în întregime AICI.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu