fbpx

Număr record de intervenții ale pompierilor pentru lichidarea incendiilor de vegetație

Susține Ecopresa, distribuie!

Record de misiuni ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație arsă. Pe parcursul a doar 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 200 de misiuni pentru localizarea și lichidarea focarelor de vegetație aprinsă. Cifra record de intervenții a fost înregistrată sâmbătă, 19 martie.

Cele mai răspândite focare au fost în localități din raioanele Briceni, Soroca, Ocnița, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea Tătărăuca Nouă, raionul Soroca, unde focul a compromis peste 120 de hectare de teren. La Mihăileni, raionul Sângerei, focul a distrus 110 hectare de de vegetație, iar la periferia orașului Comrat pompierii au stins peste 50 de hectare de teren care ardeau.

În localitatea Cioc-Maidan salvatorii au reușit lichidarea arderii pe o suprafață de 20 de hectare, iar la Gârbova, Ocnița, de intervenția pompierilor a fost nevoie pentru a stinge alte 30 ha de vegetație arsă.

Pompierii din capitală, de asemenea, au avut misiunea de a stinge focare de iarbă aprinsă, în special în apropiere de localitatea Sângera, unde focul a nimicit 20 ha de teren.

Conform datelor IGSU, pe 19 martie, pompierii și salvatorii au avut misiunea de a stinge 2533 de hectare de vegetație, fiind implicate și gărzile de rezervă pentru intervenții.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer pentru a evita focarele extinse, care se răspândesc cu repeziciune. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele de vegetație se transformă în incendii de proporții, care cu ușurință pot afecta spații forestiere, terenuri agricole, dar și locuințele oamenilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu