fbpx

Natura s-a dezlănțuit aseară în Chișinău. O ambulanță cu o gravidă în interior a rămas blocată în apă

Susține Ecopresa, distribuie!

În urma ploilor abundente de aseară, pompierii au intervenit pentru a tracta zece unități de transport rămase blocate, au defrișat cinci copaci căzuți peste mașini și au intervenit în 14 misiuni de pompare a apei din zonele și subsolurile inundate. O ambulanță cu o femeie însărcinată în interior a rămas blocată în apă pe strada Albișoara din capitală.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lucrat necontenit toată noaptea pentru lichidarea consecințelor precipitațiilor abundente din seara zilei de 30 august. Cele mai multe misiuni ale salvatorilor au fost înregistrate în municipiul Chișinău, dar și în localități din raioanele Cahul, Criuleni, Basarabeasca și UTA Găgăuzia. La Chișinău, pompierii au extras apa din mai multe subsoluri ale blocurilor de locuit și clădirilor administrative de pe adresele Dimitrie Cantemir 2/3, Braniștii 5/6, Calea Ieșilor, Kiev și Gheorghe Madan. Tot de intervenția angajaților IGSU a fost nevoie pentru a tracta cinci autovehicule blocate pe strada Ion Creangă nr.5 din capitală.

La Criuleni, salvatorii au defrișat mai mulți copaci căzuți pe traseu între satele Hârtopul Mare și Izbiște. O intervenție similară a avut loc și în localitatea Cocieri, Dubăsari, după ce un arbore a blocat partea carosabilă la intrarea în localitate.

Lucrări de pompare și evacuare a apelor au avut loc și pe mai multe adrese din UTA Găgăuzia, Cahul și Basarabeasca.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu