fbpx

În prag de an nou, vor fi plantați platani pe strada Albișoara din capitală

 În prag de an nou, vor fi plantați platani pe strada Albișoara din capitală

Imagine simbol: editiadedimineata.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

În prag de an nou, mai mulți voluntari ai Clubului „Rotary Chișinău”, împreună cu angajații întreprinderii „Spații Verzi”, vor planta arbori pe strada Albișoara din capitală. La acțiunea de înverzire, care va avea loc miercuri, 28 decembrie, vor fi plantați copaci de platani.

Tot mâine, vor continua lucrările de suplinire a aliniamentelor pe str. Calea Ieșilor din capitală.

Anterior, angajații „Spații Verzi” au plantat platani și arțari pe bulevardul Ștefan cel Mare, străzile Mihai Viteazul și Grenoble din Chișinău și au fost efectuate lucrări de completare a fâșiilor verzi pe străzile Mihail Kogălniceanu, Vasile Alecsandri și București. Ei susțin că la alegerea celor două specii de arbori plantați în ecosistemul municipiului Chișinău s-a ținut cont de rezistența acestora la mediul urban.

Potrivit experților, arțarul este un arbore rezistent la geruri, fum și praf, motiv pentru care se folosește de-a lungul șoselelor și autostrăzilor, în perdele de protecție. La rândul său, platanul este un arbore care se adaptează ușor la mai multe tipuri de soluri și are o toleranță ridicată la dăunători și mediile poluante.

Conform datelor „Spații Verzi”, în anul 2022 întreprinderea a plantat 60 de mii de arbori și arbuști pe întreg teritoriul municipiului Chișinău.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu