fbpx

Guvernul a numit trei secretari de stat la Ministerul Energiei

Susține Ecopresa, distribuie!

În ședința de astăzi, Guvernul a numit trei secretari de stat la Ministerul Energiei. Este vorba despre Constantin Borosan, Carolina Novac și Cristina Pereteatcu.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Energiei, Constantin Borosan a gestionat din octombrie 2021 până în prezent componenta energetică de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din funcția similară de secretar de stat. El urmează să fie responsabil de piața de gaze, energie electrică și termică, produse petroliere și electrice.

Carolina Novac, fosta consilieră a primului-ministru din ultimul an, va fi secretarul de stat responsabil de decarbonizare, ceea ce include promovarea energiei regenerabile și a eficienței energetice. Carolina Novac a activat în instituții de profil energetic din Belgia și Marea Britanie.

Atât Constantin Borosan, cât și Carolina Novac au fost implicați în gestionarea crizei energetice din ultimul an.

Al treilea secretar de stat la Ministerul Energiei este Cristina Pereteatcu, ea urmează să fie responsabilă de câteva domenii transversale, inclusiv relațiile internaționale, coordonarea suportului donatorilor și digitalizarea. Cristina Pereteatcu are experiență în promovarea drepturilor omului, activând un timp la Berlin. Are studii în limbi străine, studii juridice și management.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu