fbpx

Cinci șefi de ocoale silvice și pădurari au fost reținuți pentru defrișări ilegale. Prejudiciul – un milion de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

Cinci pădurari și șefi de ocoale silvice au fost reținuți de oamenii legii, după ce au fost efectuate 60 de percheziții într-un dosar de defrișări ilegale. Potrivit Poliției, cele cinci persoane au adus prejudicii statului de circa un milion de lei.

În urma acțiunilor de urmărire și percheziționare, efectuate de polițiștii de investigație și procurorii pentru combaterea criminalităţii organizate şi cauze speciale, au fost ridicați 800 de mii de lei, care ar constitui o parte din profitul ilegal obținut de suspecți.

Potrivit oamenilor legii, defrișările ilegale au avut loc în perioada septembrie – decembrie 2022, în raioanele Leova, Strășeni, Ialoveni, Orhei, în aceste acțiuni au fost implicate întreprinderile pentru silvicultură.

Cei cinci reținuți – șefi de ocoale silvice și pădurari – au vârste cuprinse între 34 și 63 de ani și au acționat în comun cu angajați cu funcții de ingineri, maiștri, contabili și pădurari în cadrul întreprinderilor vizate”, anunță Poliția într-un comunicat de presă.

Conducerea Agenţiei „Moldsilva” şi Comunitatea silvicultorilor din Republica Moldova au emis un mesaj prin care condamnă acţiunile  reprezentanţilor ramurii silvice implicați în acțiunile penale şi anunță că vor acorda suportul necesar pentru derularea investigaţiilor. „Suntem direct interesaţi ca în rândurile noastre să se regăsească oameni integri care respectă legislaţia în vigoare, iar organele abilitate să elucideze circumstanţele şi persoanele ce se fac vinovate”, se menționează în mesajul „Moldsilva”.

„Zero toleranță la corupție pentru toți angajații din domeniul mediului”

(UPDATE) Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a venit mai târziu cu o reacție pe marginea reținerii celor cinci pădurari și șefi de ocoale silvice, după ce a fost contactată telefonic de ecopresa.md. „Ministerul Mediului condamnă categoric orice încălcare a legii. Cu referire la acțiunile procurorilor PCCOCS, în urma cărora au fost reținute cinci persoane într-un dosar de defrișări ilegale ale pădurilor, ne exprimăm disponibilitatea de a colabora cu organele de drept, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și tragerii la răspundere a celor care se fac vinovați. Zero toleranță la corupție pentru toți angajații din domeniul mediului”, menționează ministra Mediului.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu