fbpx

„Care-i pasărea ta preferată?” SPPN anunță un nou concurs pentru copii și tineri

Susține Ecopresa, distribuie!

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii lansează un nou concurs. Pentru a doua oară, SPPN îndeamnă copiii și tinerii care au vârstele cuprinse între 10 și 20 de ani să picteze păsări și participe în concursul „Care-i pasărea ta preferată?”.

Prin intermediul concursului, SPPN îndeamnă participanții să exploreze și să cunoască fauna ce îi înconjoară, să-și cultive originalitatea și să-și antreneze abilitățile artistice în domeniul picturii. Totodată, SPPN speră să cultive în rândul tinerelor talente o atitudine respectuoasă cu privire la cerințele mediului înconjurător.

Concursul se va desfășura în perioada 12 aprilie – 22 mai.

Condiții de participare:

 Lucrarea trebuie să conțină cel puțin o specie de pasăre sălbatică din Republica Moldova (pentru inspirație, recomandăm consultarea listei complete de păsări din Republica Moldova pe site-ul www.sppn.md)

 Concursul se adresează exclusiv unui singur tip de artă (pictură). Nu se acceptă sculpturi sau modelaje sau alte creații artistice.

 Orice tehnică de lucru este acceptată: acuarelă, guașe, creion, pastel, acrilic, desen linear, tehnica punctului, abstract, etc.

 Lucrările trebuie executate pe hârtie, carton sau pânză și nu trebuie să depășească formatul A4.

 Fiecare participant poate prezenta o singură lucrare.

 Fiecare lucrare executată trebuie să conțină pe verso următoarele informații: denumirea lucrării, numele, prenumele și vârsta autorului, localitatea de proveniență, număr de telefon sau alte date de contact (Notă: datele personale de contact ale participanților sunt strict confidențiale și vor fi folosite doar pentru comunicarea în cadrul concursului).

 Persoanele care au obținut premii în cadrul ediției anterioare a acestui concurs nu pot participa la ediția curentă.

Nu vor fi acceptate următoarele tipuri de lucrări:

  • Lucrări care arată specii de păsări ce nu se întâlnesc în Republica Moldova,
  • Lucrări care arată specii de păsări exotice,
  • Lucrări care sunt realizate în alt format decât A4,
  • Lucrări care sunt copiate după imagini/tablouri/picturi ce aparțin altor autori,
  • Lucrări care sunt procurate din comerț (pictură pe numere, etc).

Organizatorii își rezervă dreptul de a refuza desenele ce nu respectă condițiile concursului.

Lucrările pot fi expediate cu mențiunea „Care-i pasărea ta preferată?” prin e-mail la adresa sppn.moldova@gmail.com sau prin poștă la adresa str. S. Lazo 13, MD-2004, mun. Chișinău, Republica Moldova.

Jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 22-31 mai și se va baza pe următoarele criterii:

• Reproducerea fidelă a păsării ilustrate

• Respectarea genericului propus

• Originalitatea și imaginația

• Impresia artistică

• Tehnica de artă aplicată

Autorii lucrărilor câștigătoare vor fi contactați prin email sau telefon și vor fi invitați la ceremonia de înmânare a diplomelor de participare și a premiilor. Festivitatea va avea loc pe data de 5 iunie, în contextul Zilei Mondiale a Mediului.

Toate lucrările câștigătoare vor fi postate pe pagina de Facebook SPPN, în albumul Concursul „Care-i pasărea ta preferată?”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu