fbpx

AEE a lansat un ghid cu măsuri de eficiență energetică în companii

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat o broșură cu sfaturi de eficiență energetică în companii. Ghidul oferă informații și argumente în ceea ce privește măsurile de eficiență energetică care ar trebui utilizate de angajații întreprinderilor pentru reducerea cheltuielilor de energie, reducerea emisiilor de CO2, pentru crearea și menținerea culturii de promovare a unui mediu ecologic.

Prin eficiență energetică se subînțelege implementarea unui set de metode și soluții, cu efect maxim pentru un cost minim de resurse. Astfel, AEE îndeamnă șefii de companii să instruiască și să motiveze angajații să utilizeze energia rațional și eficient, de exemplu: să deconecteze receptoarele electrice din priză, să aerisească zonele de lucru, să stingă lumina și căldura când părăsesc încăperile. De asemenea, șefii de companii sunt îndemnați să folosească echipament electric eficient și să înlocuiască corpurile ineficiente de iluminat.

Totodată, antreprenorii sunt îndemnați să instaleze senzori de mișcare. „Senzorii de mișcare asigură deconectarea luminii în zonele unde nu este nimeni. Studiile demonstrează că exploatarea senzorilor poate contribui la economisirea a 50-60% din energia electrică utilizată pentru iluminarea unei clădiri”, spun specialiștii AEE. Pe lângă aceasta, companiile pot economisi prin modernizarea sistemului de ventilare, înlocuirea geamurilor și acoperișului vechi și instalarea termostatelor.

O altă soluție ar fi utilizarea energiei geotermale, instalarea panourilor fotovoltaice sau utilizarea energiei eoliene.

Mai multe detalii despre soluțiile propuse de Agenția pentru Eficiență Energetică le găsiți aici.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu