fbpx

A fost lansată prima Bancă de Alimente din R. Moldova

 A fost lansată prima Bancă de Alimente din R. Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Misiunea Socială „Diaconia” a lansat prima Bancă de Alimente din Republica Moldova. Proiect care va colecta, depozita şi distribui către persoanele și familiile sărace, organizații nonguvernamentale, cantine și centre sociale produse alimentare scoase din circuitul comercial .

Produsele se vor recupera de la agenți economici, producători agro-alimentari, retaileri și vor fi distribuite în termen către beneficiarii finali.

La fel, proiectul va promova prevenirea risipei de alimente, respectul pentru mâncare, resursele economice și mediul înconjurător.

Republica Moldova este una dintre cele mai sărace țări, cu o rată mare a oamenilor care trăiesc la limita existenței, oameni pentru care Diaconia depune mult efort, împreună cu toți voluntarii.  Banca de Alimente își propune să rezolve o problemă aparent simplă, dar care afectează mii de oameni – foamea. Deși suntem într-o țară agricolă, avem copii afectați de malnutriție și bătrâni care cu greu își pot permite o masă caldă zilnic”, afirmă Igor Belei, directorul Misiunii Sociale „Diaconia”.

Diaconia își propune să lucreze cu autoritățile pentru favorizarea mecanismului de donației, prin facilitare fiscală, măsuri de încurajare a donației în prevenirea risipei alimentare.

Acest proiect:

  • va sprijini serviciile sociale care cu greu fac față costurilor zilnice;
  • va oferi o nouă viață produselor care riscă să devină deșeuri;
  • își va asuma responsabilitatea pentru: preluarea, gestionarea și distribuția produselor.

Banca de Alimente va respecta principii precum: echitatea socială, o dietă echilibrată, protecția mediului, calitatea produsului, depozitare și transport în condiții de siguranță și igienă.

Diaconia încurajează agenții economici, producători agro-alimentari, retaileri să prevină risipa de alimente și să doneze produsele alimentare scoase din circuitul comercial (cu ambalaj deteriorat sau aproape de data scadenței) Băncii de Alimente. Contactează Banca de Alimente: 060 7 333 00 sau info@bancadealimente.md

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!