fbpx

DOC/ A câștigat mii de euro la muncă în Germania. Averea șefului IPM, Ion Bulmaga

 DOC/ A câștigat mii de euro la muncă în Germania. Averea șefului IPM, Ion Bulmaga

Foto: FB/Ion Bulmaga

Susține Ecopresa, distribuie!

Potrivit ultimei declarații de avere prezentată la ANI, în 2021, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, a avut venituri de puțin peste 14 mii de lei – salariul de la IPM. Acesta nu deține terenuri, bunuri imobile sau mașini.

Contactat de ecopresa.md, Bulmaga a precizat că a avut alte venituri și anume 15 mii de euro – bani câștigați la muncă în Germania. O parte din sumă, funcționarul i-a cheltuit pentru achitarea primei rate la apartament. Investiția a făcut-o în luna martie 2022.

Precizăm că Ion Bulmaga activează în calitate de șef al IPM din 4 noiembrie 2021, după ce a câștigat concursul pentru funcția dată.

Bulmaga a fost anterior angajat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, în calitate de inspector principal. Printre funcțiile deținute de acesta se numără și Consultant principal în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Direcția politici de management al deșeurilor și substanțelor chimice. Aceasta fiind ultima funcție deținută în cadrul unei instituții de stat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!