fbpx

ZdG: Directorul Rezervației Naturale „Plaiul Fagului” ar fi fost constrâns să demisioneze

 ZdG: Directorul Rezervației Naturale „Plaiul Fagului” ar fi fost constrâns să demisioneze

Unul dintre lacurile Rezervației Plaiul Fagului Foto: Dinu Rusu

Susține Ecopresa, distribuie!

Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” ar putea avea de luni, 27 aprilie, un nou director. Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva” susține că săptămâna viitoare „o să fie la noi așa o decizie” cu referire la eliberarea din funcție a actualului director, Gheorghe Vornicescu, scrie Ziarul de Gardă.

Acesta susține că actualul director ar fi scris cerere de eliberare din propria inițiativă. Sursele Ziarului de Gardă, afirmă însă că acesta ar fi fost constrâns să depună cerere, iar funcția de director ar urma să fie ocupată de Ștefan Deleanu, actualul director al Întreprinderii Silvice „Călărași”.

Un angajat al Rezervației Naturale „Plaiul Fagului”, relatează, sub protecția anonimatului, că actualul director al rezervației ar fi fost constrâns să depună cerere de eliberare din funcție după o activitate de un an și patru luni. Potrivit acestuia, Gheorghe Vornicescu ar fi fost amenințat că va fi sancționat disciplinar, după ce Agenția „Moldsilva” ar fi organizat mai multe controale.

La începutul lui martie au început procedura de intimidare a actualului director. După ce a fost numit în funcție noul director al Agenției „Moldsilva”, domnul Cojocaru, a trecut puțin timp și au început. Au făcut controale, au spus că nu este competent. I-au făcut un proiect de ordin în care îl învinuiesc că îi vor aplica măsuri disciplinare. Până la urmă, au ajuns la consens că el scrie cererea de eliberare, pentru ca să nu apără ordinul”, relatează acesta.

Contactat de Ziarul de Gardă, Gheorghe Vornicescu a refuzat să comenteze eliberarea sa din funcție.

Pe de altă parte, contactat de Ziarul de Gardă, Dumitru Cojocaru, directorul Agenției „Moldsilva”, susține că actualul director al rezervației a scris cererea de eliberare din funcție din propria inițiativă, iar cel care îi va ocupa funcția va fi ales prin concurs după data de 15 mai. Totodată, acesta afirmă că până atunci va fi numită o altă persoană în calitate de director interimar al rezervației și admite că acesta ar putea fi Ștefan Deleanu, menționând că va fi organizat concurs și pentru ocuparea funcției de director la Întreprinderea Silvică „Călărași”, unde în prezent Deleanu este director.


Susține Ecopresa, distribuie!