fbpx

Mai mulți pescari s-au ales cu amenzi și și-au pierdut uneltele după ce au prins pește ilegal

 Mai mulți pescari s-au ales cu amenzi și și-au pierdut uneltele după ce au prins pește ilegal

Pescuitul în Nistru, lângă orașul Moghiliov-Podolsk, Ucraina. Sursa: anticoruptie.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectorii de mediu au împărțit zilele trecute amenzi în sumă de peste 10 mii de lei pentru pescuit ilegal. Mai mulți pescari din raioanele de centru și sud-est ale țării au fost prinși la pescuit în timp ce în țară a fost instituită prohibiția timp de 62 de zile. Inspectorii au ridicat și mai multe unelte interzise pentru pescuit.

Prejudiciile cauzate mediului de către persoanele contraveniente, calculate și înaintate pentru recuperare de către inspectorii de mediu, sunt de peste 700 de lei. Totodată, au fost ridicate în calitate de corpuri delicte: opt plase, cu lungimea totală de 475 metri și trei ecrane (unelte interzise pentru pescuit).

Pentru încălcarea regulilor de protecție a resurselor piscicole și a regulilor de pescuit au fost sancționați opt persoane cu amenzi de 300-600 de lei. Aceștia practicau pescuitul de amator și agrement în râul Nistru, în lipsa permisului în perioadă interzisă.

Pentru pescuitul ilegal cu unelte interzise, alte șase persoane au fost documentate și amendate a câte 600 de lei, fiindu-le ridicate sculele de pescuit și calculate prejudiciile cauzate resurselor biologice acvatice în sumă totală de 725 de lei.

Totodată, inspectorii au depistat în lacul de acumulare Dubăsari șase plase polimerice netorsionate instalate de către persoane neidentificate. Din pânzele acestor plase braconierești au fost eliberați în mediul natural acvatic, în stare vie, pești de diferite specii și dimensiuni în cantitate de aproximativ 12 kg.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului amintește că pe 15 aprilie a început perioada de prohibiție pentru mai multe specii de pești în ariile naturale. Astfel, se interzice pescuitul timp de 62 de zile consecutive, până la 15 iunie inclusiv.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu