fbpx

Filmul documentar „Grădina Sovietică” poate fi vizionat online

 Filmul documentar „Grădina Sovietică” poate fi vizionat online
Susține Ecopresa, distribuie!


Documentarul „Grădina Sovietică” în regia lui Dragoș Turea, care în acest an a câștigat titlul de cel mai bun film, cel mai bun scenariu și mențiune pentru muzica originală la Gala Cineaștilor din Republica Moldova, ediția I-a, poate fi vizionat online, informează MOLDPRES.

Filmul a fost plasat pe Amazon și este disponibil la acest link.

Documentarul „Grădina Sovietică” a avut premiera mondială duminică, 18 august 2019, la cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina și a fost selectat în competiția oficială la Astra Film Festival de la Sibiu. Recent, “Grădina Sovietică” a fost ales pentru participare la Festivalul Internațional de Film Ambiental din Argentina, Uranium Film Festival din Brazilia și cel din Berlin, Germania.

Potrivit organizatorilor, este pentru prima dată în istorie când un film documentar autohton este disponibil pe cea mai mare platformă comercială globală. Filmul „Grădina Sovietică” poate fi vizionat online în SUA, Canada, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Noua Zeelandă și țările vorbitoare de limba engleza de pe continentul African și din Caraibe.

În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoș Turea, un regizor din R. Moldova, descoperă un experiment științific secret. Dragoș dezvăluie planul secret al fostului lider sovietic Nikita Hrușciov de a transforma Moldova în grădina sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din R. Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din România și TVR – Societatea Română de Televiziune. Filmul durează o oră și 15 minute.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!