fbpx

Nouă companii și-au depus ofertele pentru a achiziționa containere noi de gunoi

Susține Ecopresa, distribuie!

Nouă companii naționale și internaționale și-au înaintat ofertele pentru achiziționarea a 3000 de containere zincate de tip european (cu volumul de 1,1 m3), anunță Regia „Autosalubritate”. Cererile au fost depuse pe platforma electronică de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare.

Documentația de licitație a fost accesată de circa 50 de companii din țară și de peste hotare. Companiile care participă la licitație sunt din Republica Moldova, China, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Bulgaria, Republica Cehă, Armenia, Italia și Republica Kârgâză.

În prezent, are loc evaluarea acestor nouă oferte în corespundere cu procedurile BERD, iar compania câștigătoare va fi anunțată în conformitate cu termenii stabiliți în documentația de licitație.

Procurarea a 3000 de containere noi face parte din proiectul „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de municipiul Chișinău, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Fondul Parteneriatului Europei de Est pentru Eficiență Energetică și Mediu (E5P).

Proiectul se va încheia la începutul anului 2024, având un buget total de circa 23 de milioane de euro (9 milioane de euro – împrumut oferit de BERD, 9 milioane de euro – grant oferit de BEI, prin intermediul Ministerului Finanțelor, 5 milioane – grant oferit de E5P, 850 de mii de euro sunt oferite de donatorii BERD – țările membre ale Uniunii Europene).

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu