5 aplicații care te ajută să combați risipa alimentară
Risipa alimentară este o problemă existentă la nivel mondial. Ţările lumii încearcă să găsească diferite soluţii pentru stoparea acestui fenomen care a luat o amploare tot mai mare în ultimii…
Această aplicație oferă un ghid al parametrilor care trebuie respectați pentru a conserva calitatea produselor cât mai mult timp posibil. Momentan, aplicația conține informații despre 50 de fructe și legume obișnuite, iar în viitor în listă vor apărea și lactate, carne, pește și pui. Informațiile sunt despre temperatura recomandată de păstrare, despre umiditate, sensibilitatea la etilenă, dar și durata de viață și sfaturi pentru depozitare și transportare.
Green Egg Shopper – Shopping List
Aplicația este concepută să ajute utilizatorii să gestioneze listele de cumpărături și cheltuielile, să reducă risipa alimentară și să evite cumpăratul în exces. Pe parcurs ce faci cumpărături, trebuie să salvezi datele de expirare, iar atunci când vrei să faci din nou cumpărături poți să verifici ce urmează să expire apăsând butonul „folosește-mă acum”.
Cu ajutorul acestei aplicații, poți să scanezi codul de bare al alimentelor sau să le introduci manual data de expirare, prevenind astfel degradarea lor. Poți adăuga pe listă fructe, legume, carne, pește, lapte, cafea etc. Mai mult, Fridge Pal îți sugerează rețete pornind de la ingredientele pe care le ai în frigider și care urmează să se apropie de data de expirare.
Aplicația a fost dezvoltată de Universitatea Cornell și Departamentul de Agricultură din SUA (USDA). Oferă consiliere cu privire la depozitare a mai mult de 500 de alimente și băuturi și sfaturi de gătit pentru diverse alimente (carne, fructe de mare etc.). În plus, utilizatorii pot trimite întrebări specifice despre siguranța alimentară, despre depozitarea alimentelor și prepararea produselor în condiții de siguranță la „Ask Karen” reprezentant virtual al USDA.
Aplicația Handpick pune la dispoziția utilizatorilor săi zece milioane de rețete și o listă de peste 10.000 de ingrediente care pot fi combinate. Astfel este imposibil să nu poți găti ceva cu ce ai deja în casă, fără să fie nevoie să mai cumperi ceva. „Preluăm cele mai bune rețete de pe Instagram și cele mai cunoscute bloguri de profil pentru a le descoperii utilizatorilor modul în care oamenii din întreaga lume folosesc combinația de ingrediente”, a spus Payman Nejati, dezvoltatorul aplicației.