Pentru mulți dintre cei prezenți, acesta a fost prima oară când au văzut sau chiar au auzit de frumusețile complexului Rașcov. „Sunt aici, la Vadul-Rașcov, pentru prima dată. Chiar mi-a făcut plăcere să descopăr că avem fractura asta tectonică pe malul Nistrului, iar stratul acesta abrupt de calcar e destul de impresionant”, ne spune Elena, care practică hiking-ul deja de 7 ani.
Pentru alți participanți, farmecul drumeției a fost însăși oportunitatea de conexiune cu natura, cum este cazul lui Vasile: „M-am bucurat să fiu în mijlocul naturii, am savurat fiecare pas. M-am deconectat un pic de la civilizație, fiind un sat relativ retras cu construcții destul de vechi, ceea ce nu am ocazia să văd în mod obișnuit”.
Printre drumeții cu experiență din grup s-a numărat și moș Vasile Morozan din satul Miclești, raionul Criuleni. La cei 72 de ani ai săi, moș Vasile este mai sprinten și mai activ decât mulți tineri, grație anilor serioși de turism pe care îi are în spate. „Am început să practic turismul în perioada sovietică, atunci când am făcut armata în orașul Ahalkalaki din Georgia. În Republica Moldova, am călătorit prin aproape toate raioanele, am ajuns și la Cernăuți, Ocnița, Cahul, Vulcănești. Eu iubesc să călătoresc, să merg mult – pentru mine asta-i sănătate curată!”, ne împărtășește moș Vasile.