fbpx

7 metode inofensive de a răci temperatura în casă

Susține Ecopresa, distribuie!

Vara mereu ne sufocăm de căldură și ne dorim ca cel puțin în casă să fie răcoare. Astfel, redacția ecopresa.md vă descrie câteva metode prin care putem răcori locuințele. Metode…

Acoperă ferestrele

Trage draperiile pe timpul zilei, pentru că lumina puternică a soarelui aduce căldură în casă. Poți cumpăra chiar și o folie autocolantă pentru exteriorul ferestrelor, care va reflecta lumina și căldura. Dacă e nevoie totuși să lași geamul deschis, atârnă în fața lui un cearșaf ud care va scădea rapid temperatura din casă.

Folosește un ventilator

Ventilatorul consumă mai puțin curent decât aparatul de aer condiționat chiar și din simplul motiv că răcește aerul numai acolo unde e nevoie, nu în toată casa. Pentru ca ventilatorul să devină mult mai eficient, așază în fața lui un bol, preferabil metalic, plin cu cuburi de gheață.

Alege lenjeria de bumbac

Dacă vrei să dormi bine noaptea, renunță la așternuturile din satin sau poliester și optează pentru cele din bumbac, care facilitează ventilația aerului. Alte trucuri pe care le poți folosi înainte de culcare este să ții lenjeria pentru câteva minute în frigider sau în congelator sau să te învelești cu un prosop umed.

Răcorește-te rapid

Ca să te răcorești în cel mai scurt timp, ai nevoie de cuburi de gheață sau de comprese reci pe care să le aplici la zonele cu puls, adică la încheieturile de la mâini, coate, în spatele genunchilor, la gât. Și degetele de la picioare sunt destul de sensibile la temperatură, așa că e suficient să le scufunzi în apă rece ca să te răcorești.

Dormi pe podea

Pentru că aerul cald este mai ușor, se ridică deasupra celui rece, așa că improvizează-ți un pat direct pe podea. Dacă locuiești într-o casă cu etaj, alege parterul sau chiar subsolul, căci va fi mult mai răcoare.

Stai departe de cuptor

Ca să nu mai apară încă o sursă de căldură în casă, optează pentru rețetele simple, preferabil care nu necesită utilizarea focului. Mănâncă salate sau mâncare rece sau, dacă totuși simți nevoia de carne, încinge grătarul din curte. Ține însă minte că organismul uman produce mai multă căldură atunci când digeră o friptură imensă decât fructe sau legume.

Deconectează aparatele

Aparatele, chiar și cele mici, produc căldură chiar și atunci când sunt oprite, dar sunt încă în priză. Redu căldura din casă și economisește energie prin scoaterea din priză a oricăror aparate pe care nu le folosești.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!